През месец април,  ДГ ,Дъга “ ще отпразнува своята 35-та

...
През месец април,  ДГ ,Дъга “ ще отпразнува своята 35-та
Коментари Харесай

Детски концерт за 620-та годишнина на Пазарджик

През месец април,  ДГ,Дъга “ ще отпразнува своята 35-та  годишнина  и 620 години от основаването на нашият роден град -  Пазарджик. Концертът ще се организира на 25 април  от 17:30 часа в спектакъл " Константин Величков ", заяви за " Пазарджишка Марица " Татяна Атанасова, шеф на детското  заведение. 

Това не е единственото мероприятие. Годишнинана ще бъде маркирана с поредност от мероприятия, за които малчуганите се приготвят с много предпочитание и наслада.

Откриването на тържествата  започна с фототоизложба на тематика „ Обичам моя град “. Тя е направено от от IV група след визитата им на исторически и културни обекти от Пазарджик.   

Проведе се и открита процедура на тематика „ Детството,  през погледа на поета “, пред педагогическия екип на ДГ „ Дъга “,  в къщата – музей на Константин Величков. Децата от IV гр. на филиал „ Явор “  към ДГ„ Дъга “ рецитираха стихотворения от Константин Величков  на детска тема и извършиха песните „ Кой направил е цветята “ и „ Месечинка “ по текст на същия създател и музика на известни български композитори.

Уредничката на музея Ваня Кибритова  с огромна обич и сърдечност поздрави децата и им обезпечи условия за изобразяване на възрожденска къща, с  маслени пастели  върху естествени материали – камъни. Накрая, бе подредена  изложба от детските произведения, сред цветята в градинката пред къщата- музей.

Всички ученици на ДГ „ Дъга “, ще се включат в образуване на  галерия от детски произведения отдадени на юбилея.Изложбата ще се презентира в коридорите на спектакъл „ Константин Величков “.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР